Coaching voor ouders

Als je kind ADHD heeft

Als je kind AD(H)D heeft

vaderenjongenvingersinoren.jpgHet opvoeden van kinderen met ADHD vraagt van ouders veel geduld en een positieve instelling. Hoe je het ook went of keert, je kind met ADHD heeft nét dat beetje extra nodig. Inzicht in de betekenis van het gedrag van je kind met ADHD is de eerste stap op weg naar verandering. Het helpt om beter aan te sluiten bij de specifieke behoeften van je kind en te kunnen bieden wat hij of zij nodig heeft, in de verschillende leeftijdsfasen.

Puberteit
De puberteit kan lastig zijn. In de puberteit zal je kind zich steeds meer gaan losmaken van jullie als ouders. Hij of zij zal eigen keuzes maken op het gebied van uiterlijk, school, vrienden en vrije tijd. Handelend vanuit ADHD zullen dit wellicht niet altijd verstandige keuzes zijn. Voor ouders kan dit een lastige fase zijn, waarin conflicten op de loer liggen en er gemakkelijk strijd kan ontstaan binnen het gezin. Juist in deze fase is een goed contact met je zoon of dochter van belang. De wereld wordt groter en er wordt steeds meer van hem of haar verwacht. Je kind heeft nu meer dan ooit jouw steun én vertrouwen nodig. 

Wat ik nodig had… 
Dat aan mij en aan mijn omgeving wordt uitgelegd hoe het kan dat ik me vaak op een andere manier gedraag dan andere meiden van mijn leeftijd. Ik zou mezelf dan beter begrijpen en positiever over mezelf denken. Het zou fijn zijn als mijn omgeving mij beter begrijpt en positiever op mij reageert.
Fragment uit: Druk en dromerig. ADHD bij meisjes. Voor ouders en leerkrachten. Druk en dromerig (adhdpraktijkvandesande.nl)

 

Oudercoaching

Moederkinderengroente.jpgVoor wie
Oudercoaching is bedoeld voor ouders of verzorgers van kinderen met ADHD (of een vermoeden hiervan); in de basisschoolleeftijd en de puberteit. Het opvoeden van kinderen is een proces, zonder een duidelijk einde. Coaching heeft als doel om ouders benodigde en passende handvatten aan te reiken die zij in hun opvoedingssituatie kunnen toepassen. 

Werkwijze
Oudercoaching vindt plaats middels gesprekken met de ouders of verzorgers. Het uitgangspunt van de coaching is de (opvoed)vraag, die divers kan zijn. Zo kun je moeilijkheden ervaren in de opvoeding of zorgen hebben over de ontwikkeling van je kind. We stellen doelen op die voor jullie belangrijk zijn, passend bij de situatie. 

Omdat een kind deel uitmaakt van zijn/haar omgeving, onderzoeken we samen welke omgevingsfactoren van invloed zijn op het gedrag van je kind. We bekijken de gedragingen van je kind binnen de context van jullie gezin, de school, de vriendengroep, enzovoort. Om de doelen te bereiken kan het nodig zijn ‘oude’ gezinspatronen te doorbreken en nieuwe gewoonten te ontwikkelen. 

Coaching helpt ouders in hun opvoedproces op weg, na afronding zal het niet ‘voor altijd klaar zijn’. De meeste ouders zijn met 3 tot 5 sessies voldoende op weg geholpen; soms wordt op verzoek van ouders na verloop van tijd nog een ‘opfrissessie’ gepland.

   

 

 

Over de sessies
Oudercoaching vindt plaats op woensdagavond of zaterdagochtend.
Locatie
Gezondheidscentrum Didam. Panhuis 52, 6941 BZ Didam
Tarief
90,- per sessie van 1 uur
Online
Indien gewenst kan de coaching online plaatsvinden. Hiervoor geldt hetzelfde tarief. 

Aanmelden voor oudercoaching
Via het contactformulier
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefonisch: 06-28927901 

Wilt u meer informatie over coaching voor ouders, dan plannen we een telefonisch gesprek. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van de Sande